NIEUW! Luistertocht door de Vrije Koloniën met de stem van Philip Freriks. Meer info en reserveren >>> 

 

Deze zomer is het museum ook op donderdagavond geopend. Met een extra tramrit om 17 uur ! Kom genieten van een heerlijke avond in het museum en profiteer van de speciale Zomeravond Deal. Meer info en reserveren >>>

 

1818. Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers & pioniers) die in de Vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden.

 

Op deze unieke historische plek treed je in de voetsporen van de eerste paupers en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis, leuk voor jong en oud!

 

Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes vervolgens uit, de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Ga op ontdekkingstocht en zie de koloniehuisjes, het kerkje, de mandenmakerij tot de bosbouwschool en tuinbouwschool. Er gaat een wereld open!

Reserveren
Lees meer

Tip! De Kolonietram rijdt deze zomervakantie iedere dinsdag, donderdag en zondag om 13.30 uur. Reserveren is niet nodig. Prijs: €4,- per persoon.

Over ons

Beleef de Koloniën

Uniek Museum

Luistertocht door de Vrije Koloniën

Eten & Drinken

Groepen