Ontdek de historie in het landschap

 

In het gebied Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord en Boschoord is 200 jaar geschiedenis af te lezen. Je herkent er de landschappelijke kenmerken van een groots ideaal. Landschapsstructuren, tientallen monumenten en koloniehoeves zijn voor het nageslacht bewaard gebleven.

Wandelend en fietsend is er nog een hele wereld te ontdekken

 

Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes uit de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Ga op ontdekkingstocht en zie de koloniehuisjes, het koloniekerkje, de mandenmakerij tot de bosbouwschool en tuinbouwschool.

Vanaf april t/m oktober zijn er fietsen te huur naast het museum. LET OP: uitgifte fietsen of e-bikes tussen 10 en 12 uur. Inleveren kan op een tijdstip naar keuze tot 18 uur.

Tourist Info Punt 

 

In het museum bevindt zich een Tourist Info Punt. We tippen je graag over de mooiste routes, attracties en bezienswaardigheden in de omgeving.

Verblijf in een Weldadig Oord

 

De Koloniën van Weldadigheid bieden volop sfeervolle én unieke accommodaties voor een heerlijk verblijf. Vanuit een heerlijk hotel of B&B kun je de prachtige omgeving ontdekken. Naast de bijzondere cultuurhistorische erfenis, staat het gebied bekend om haar prachtige natuur. Maar liefst 3 Nationale Parken (Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden) omringen de Vrije Koloniën. Met oprecht een regio waar cultuur en natuur elkaar raken.

 

Bekijk meer op www.weldadigoord.nl