Met Kids

Neem de kinderen mee naar de proefkolonie Frederiksoord! Het interactieve museum biedt ook onze jonge gasten volop leuks om het kolonieleven te ontdekken. Zo kun je in het museum digitaal leren weven, ervaren hoe zwaar het is om boter te karnen en proberen op te klimmen tot vrijboer. Kom je in de schoolvakantie dan is er nog meer te beleven!

 

Nog meer leuks te beleven!
Na afloop van het bezoek aan het museum zijn er leuke speurtochten in de omgeving. Zo loop je op een speelse manier langs alle highlights in het gebied.

Speurtochtboekje – KolonieKids

 

Ga terug naar 1818. Lena uit Gorinchem is 6 jaar en woont sinds kort met haar ouders in de Proefkolonie. Dat is een heel bijzondere plek. Zij wil je er graag alles van laten zien. Loop je een dagje mee?

 

Jij kunt voor één dag KolonieKid zijn. Ontdek welke klusjes in huis je moet doen, welk werk papa en mama doen, wat je op school leert en welke dieren je hebt. Aan het eind kun je op de foto als echte kolonist!

 

Deze gezinsroute is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 

Deze speurtocht kost € 2,50. Daarvoor krijg je een boekje met de route die langs het koloniehuisje en kolonieschooltje loopt.

PC Game Proefkolonie

 

Kun jij de Kolonie beter besturen dan Johannes? In dit spannende computerspel bouw je de Proefkolonie op vanaf het allereerste begin. Je zet kolonisten aan het werk, bouwt scholen en kerken, voert mest aan en verjaagt de vogels die je oogst opeten. Maar let op: jouw beslissingen doen ertoe! De subsidiegevers kijken over je schouder mee en de kolonisten zijn niet snel tevreden. Voor je het weet is er een opstand!

Deze game is ontwikkeld door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Het is te spelen op elke PC en bedoeld voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de lagere klassen van de middelbare school. De spelervaring is het best op een nieuwe(re) PC met een grafische kaart. Voor scholen is er een werkblad bij de game ontwikkeld.

 

Klik hier voor de game

Kolonie Cryptex Complot

 

De Koloniën van Weldadigheid zitten vol duistere geheimen. Spionnen en een orakel spannen samen tegen de machtigste man van Drenthe. Diep in de nacht komen kolonisten samen om een aanslag te beramen. Wie lukt het deze complotten te ontrafelen en de code te kraken?

 

In een Davinci Code-achtige speurtocht gaan fanatieke puzzelaars aan de slag om de geheimen te onthullen. Wie daarin slaagt, kan de Cryptex openen en ontrafelen!

 

Deze speurtocht gaat door Frederiksoord (buiten het museum) en is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Prijs: € 5 per kind (inclusief rugtasje met inhoud, de Cryptex blijft eigendom van het museum).