Met Kids

Neem de kinderen mee naar de proefkolonie Frederiksoord! Het interactieve museum biedt ook onze jonge gasten volop leuks om het kolonieleven te ontdekken. Zo kun je in het museum digitaal leren weven, ervaren hoe zwaar het is om boter te karnen en proberen op te klimmen tot vrijboer. Bovendien kun je op zondagmiddag een rondrit maken in de kolonietram. Kom je in de schoolvakantie dan is er nog meer te beleven!

 

Schoolvakanties
Dinsdag, donderdag & zondag: Rondrit met de kolonietram om 13:30 uur
Woensdag: Demonstratie Oudhollandse klusjes door koloniemoeders

(LET OP: gezien de landelijke maatregelen rondom Corona, rijdt de kolonietram voorlopig niet en vinden er ook geen demonstraties plaats)

 

Na afloop van het bezoek aan het museum zijn er leuke speurtochten in de omgeving. Zo loop je op een speelse manier langs alle highlights in het gebied.

Interactieve speurtocht – KolonieKids

 

Ga terug naar 1818. Suus uit Leiden is 10 jaar en woont sinds kort met haar ouders in de Proefkolonie. Dat is een heel bijzondere plek. Zij wil je er graag alles van laten zien. Loop je een dagje mee?

 

Jij kunt voor één dag KolonieKid zijn. Ontdek welke klusjes in huis je moet doen, welk werk papa en mama doen, wat je op school leert en welke dieren je hebt. Aan het eind kun je op de foto als echte kolonist!

 

Deze gezinsroute is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De digitale spelroute loop je via je eigen mobiele telefoon. De toegang krijg je via de balie bij het museum.

 

Deze speurtocht is gratis. De route gaat langs het koloniehuisje en kolonieschooltje waar een toegangskaartje van toepassing is.

Kolonie Cryptex Complot

 

De Koloniën van Weldadigheid zitten vol duistere geheimen. Spionnen en een orakel spannen samen tegen de machtigste man van Drenthe. Diep in de nacht komen kolonisten samen om een aanslag te beramen. Wie lukt het deze complotten te ontrafelen en de code te kraken?

 

In een Davinci Code-achtige speurtocht gaan fanatieke puzzelaars aan de slag om de geheimen te onthullen. Wie daarin slaagt, kan de cryptex openen en ontrafelen!

 

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Prijs: € 5 per kind (inclusief rugtasje en zakboekje met pen)