Nieuw! Kinder Fietsavontuur dwars door de Vrije Koloniën van Weldadigheid

 

Ga je mee op Fietsavontuur?
Aan de hand van een route, die je in je eigen zakboekje vindt, maak je een mooie fietstocht door het unieke gebied. Onderweg kom je van alles te weten over de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Heb jij het in je om een echte kolonist te zijn? Je ontdekt het allemaal!

 

Opdrachten in je eigen zakboekje
Op bepaalde plekken staan audiozuilen en als je goed op het pedaal trapt, hoor je dat Lena en Hendrik veel te vertellen hebben. Bij elke audiozuil is een opdracht die je in je zakboekje vindt. Er zijn opdrachten voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar en de wat moeilijker opdrachten zijn voor de 9 tot 12 jarigen. Wedden dat ook je (groot)ouders veel nieuwe dingen leren …

 

Een kijkje in het koloniehuisje en kolonieschooltje
Het Kinder Fietsavontuur is een complete belevenis. Je ontvangt een rugtasje met potloden en een zakboekje met routekaart, instructies en opdrachten. De prijs is €10,- per rugtasje. Dit is inclusief toegang tot het koloniehuisje en kolonieschooltje voor het hele gezin.

 

Route gaat over knooppunten en is naar wens in te korten. 

Ga je mee met Lena en Hendrik?

Praktische informatie

 

Duur
De lengte van de fietsrit is 22,5 kilometer. Daar doe je ongeveer twee uur over. Maar tijdens het fietsavontuur beleef je allerlei avonturen die natuurlijk extra tijd kosten. Daarom ben je waarschijnlijk wel drie uur onderweg. Helemaal als je ergens stopt om bijvoorbeeld een ijsje te eten. De route gaat over knooppunten en is naar wens in te korten.

 

Kosten
Je koopt een rugtasje met daarin een zakboekje met de route, instructies en opdrachten voor €10,- aan de balie van museum De Proefkolonie. In het zakboekje staan opdrachten voor verschillende leeftijdscategorieën. De prijs is inclusief entree voor het koloniehuisje en kolonieschooltje voor het hele gezin.

 

Fiets, e-bike, e-chopper of bakfiets huren

In het naastgelegen Fietstransferium Frederiksoord kun je allerlei soorten tweewielers huren. Van een ‘gewone’ fiets tot een ouder-fiets-tandem en van een E-fatbike tot een E-bakfiets. Het is wel aan te raden deze van tevoren te reserveren om ter plekke niet voor verrassingen te komen staan. Meer informatie en reserveren kan via: fietstransferium.com.

Met dank aan:

Logo-Regio-Deal-Regio-Zwolle-scaled