Concert De Immigrant – Fries Project Orkest (FPO)

Al eeuwen zijn mensen op zoek naar een beter bestaan in een ander land of ander deel van de wereld. Ze zijn op zoek naar een leven waarin ze beter kunnen gedijen. Oorzaken zijn vaak armoede, hongersnood of oorlogs- en natuurgeweld.

 

Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden.

 

Inspiratiebronnen voor dit project zijn:
* De verhuizing van paupers uit verschillende Nederlandse steden naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe in het begin van de 19e eeuw

 

* De trek vanuit Europa naar Amerika, begin 20ste eeuw, verbeeld door fragmenten uit de film ‘The Immigrant’ van Charlie Chaplin.

 

* De hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa Het programma draagt een collageachtig karakter. Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het 25- koppig Fries Project Orkest en het New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma filmbeelden uitgekozen en op locatie gefilmd met Arno Cupédo, Thomas Krikken en Shara Maaskant onder begeleiding van Mo nieuwe Urban Dance choreografieën gemaakt, die door hen zijn uitgevoerd en gefilmd (o.a. in De Koloniën van Weldadigheid) en heeft Roeli Walraven (lied)teksten geschreven en meegeholpen met de realisatie van deze voorstelling.

Combineer het concert met een heerlijke High Tea, Beer of Wine en/of een bezoek aan het Museum.

 

Let op: de High Tea/Beer/Wine wordt geserveerd tussen 13:00 en 15:00 of om 16  uur. Geef bij reservering het gewenste tijdstip aan. Combineert u het concert en de High Tea met een bezoek aan het museum? Houd er rekening mee dat een bezoek aan het museum ongeveer 1 tot 1,5 uur duurt.

Arrangementen

Kleintje High Tea

  • Thee naar keuze
  • Assorti van hartige en zoete lekkernijen

Kleintje High Beer

  • 2 Glaasjes Maallust naar keuze
  • Warme en koude hapjes met een “bite”

Kleintje High Wine

  • 2 Glaasjes wijn naar keuze
  • Warme en koude kaashapjes en olijven

Datum

08-03-2020

15:00 tot 16:00 uur

Tarieven

Alleen concertkaartje – € 12,50 p.p.

Concert + entree museum – € 17,50 p.p.

Concert + kleintje High Tea/Wine/Beer – € 19,50 p.p.

Concert + entree museum + kleintje High Tea/Wine/Beer – € 25,00 p.p.

Reserveer via onderstaand formulier een arrangement voor het concert.


Alleen concertkaartje € 12,50 p.p.Concert + entree museum € 17,50 p.p.Concert + kleine High Tea € 19,50 p.p.Concert + entree museum + kleine High Tea € 25,00 p.p.